Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

حسین قریبی در یادداشتی با اشاره به نامگذاری هشتم شهریور ماه به مناسبت شهادت قربانیان ترور، رجایی و باهنر، به نام روز ملی مبارزه با تروریسم تاکید کرد: ایران یک قدرت بلامنازع مقابله با تروریسم است و تجربه ایران در این زمینه ؛ می‌تواند به کمک منطقه و همه مناطق تحت تاثیر تروریسم بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 متن این یادداشت که در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار گرفت ، به شرح زیر است :

هشتم شهریور ماه به مناسبت شهادت قربانیان ترور، رجایی و باهنر، به نام روز ملی مبارزه با تروریسم جای خود را در تقویم ایرانی تحکیم کرده است. این مناسبت قرابت زمانی با 21 ماه اوت به عنوان روز بین‌المللی بزرگداشت قربانیان تروریسم دارد. روز یکشنبه همین هفته با تلاش انجمن دفاع از قربانیان تروریسم و مسئولان استان گلستان، همایش بزرگداشت و تکریم قربانیان ترور در شهر گرگان برگزار شد. در جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر دولت، سازمانها و نهادهای مختلف مردم نهاد مشارکت بالایی در فعالیت های مرتبط با مقابله با ترویسم دارند.

مقابله با تروریسم ابعاد مختلفی دارد که در یک راهبرد جامع مکمل هم هستند و بدون آن مقابله مؤثر با تروریسم در هیچ کشوری ممکن نیست. بسیار پیشتر از شورای امنیت سازمان ملل که رسما از سال 1396 و با قطعنامه 2354 به بحث روایت و ضدروایت تروریستی ورود پیدا کرد و دولت‌ها و همه نهادهای مردمی ذیربط در کشورهای عضو را به تولید ضد روایت تروریستی برای مقابله با برداشت‌ها و القائات جریانات تروریست دعوت  کرد ، در ایران شبکه‌ای از دستگاه‌های ذی‌ربط دولتی و نهادهای مردمی، کارنامه موفقی از مقابله با تفکرات و روایت‌های تروریستی داشته‌اند.

 نتیجه همه تلاش‌هایی که در عرصه نظامی و اطلاعاتی توسط قهرمانان بی ادعا و نیز در عرصه فکری و فرهنگی توسط همه دست اندرکاران دنبال شده، ایرانی است که در سخنرانی ام  در همایش گرگان، آنرا جزیره امنِ منطقه و قدرت بلامنازع مقابله با تروریسم نامیدم. در نقشه‌ای که هفته گذشته از سوی یکی از مراکز معتبر جهانی جمع‌آوری و تحلیل داده‌های فعالیت‌های تروریستی منتشر شده، خطوط سرحدی منطقه امن مصون از تروریسم در منطقه غرب و جنوب آسیا و حتی فراتر از آن، مطابق با مرزهای ایران ترسیم شده است. این دستاورد اتفاقی نبوده و تحقق آن جز با یک راهبرد جامع مقابله با تروریسم که ابعاد مختلف مقابله‌ای در آن بدقت لحاظ و بدرستی اجرا شده، میسر نبوده است.           
 تروریسم به ویژه پس از ظهور داعش و اوج فعالیت آن در سال 1393 به عنوان یکی از بلایای قرن حاضر، تهدید جهانی و بی سابقه صلح و امنیت بین‌المللی نام گرفت. دنیا در این سال بیشتر به تبعات گسترده این بلیه ویرانگر پی برد. فقط در سال 2017 میلادی، 10900 عملیات تروریستی بیش از 26 هزار نفر را به کام مرگ کشاند. این رقم در سال 2014 بیشتر از 45 هزار نفر بود. هنوز هم عملیات های تروریستی بصورت روزانه بویژه در سوریه، عراق و افغانستان قربانی می‌گیرد. کماکان تعداد بیشماری از جنگجویان تروریست خارجی بین کشورهای خود و کشورهای مقصد در رفت و آمد هستند. تعداد زیادی به کشورهای موطن خود بازگشته اند که تهدیدی جدی برای امنیت آنها هستند. در افغانستان و آسیای مرکزی و جنوبی، فعالیت گروههای وابسته به داعش و سایر گروه های تروریستی معضلی جدی برای این حوزه است. برخورد با تروریسم بدون یک برخورد جامع و همه جانبه میسر نیست و در این بین مقابله با تفکرات و روایت های تروریستی یک الزام است.  

 ساخت هر روایت افراط گونه و تروریستی از هر پدیده اجتماعی، منبعث از ریشه های ذهنی، ارزشی و ایدئولوژیک منحرف است و گروه های تروریستی برای مجاب کردن اعضاء و هواداران خود، روایت های مغلوط و مخدوش از موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، مذهبی، قومی و غیر آن تولید کرده و بر اساس آن روایت ها، خشونت و ترور علیه افراد بیگناه و حتی کودکان معصوم را تجویز می کنند. مقابله تاثیرگذار با روایت های تروریستی تنها از طریق مشارکت همه بخش های جامعه و حمایت دولت ها میسر می شود. در این زمینه هم، تجربه ایرانی می‌تواند به کمک منطقه و همه مناطق تحت تاثیر تروریسم بیاید.


 ایران یک قدرت بلامنازع مقابله با تروریسم است. حمله ناکام سال گذشته عوامل داعش به مجلس شورای اسلامی و مرقد حضرت امام قرار بود به شروع دور جدیدی از حملات داعشی‌ها به ایران اسلامی تبدیل شود ولی راهبرد جامع پیشگیری و عملیاتی ایران به خوبی امید افراطیون و تروریست ها را ناکام گذاشت. این قدرت مقابله با تروریسم با این توان گسترده، با چالش‌هایی از نوع هجمه تبلیغاتی منفی و اتهام زنی از همین جنس تروریسم هم مواجه است.

حمایت از تروریسم برچسبی است برای دمیدن در شیپور ایران هراسی و ایجاد فشار برای تاثیرگذاری بر سیاست خارجی ایران. هر زمان تب اختلافات با ایران بالاتر می‌رود، میزان اتهام‌زنی در این خصوص هم بیشتر می‌شود. شروع دور جدید تلاش برای امنیتی سازی پرونده ایران از سوی ترامپ همراه با طرح مجدد اتهامات کهنه و نخ نمای آمریکا ذیل حمایت از تروریسم بود.    

 مقابله با تروریسم موضوع مهمی در سیاست امنیتی و سیاست خارجی ایران است و شاید کمتر از ظرفیت های آن در حوزه دیپلماسی عمومی استفاده می شود. همچنان که از توان مقابله با تروریسم خود در حوزه امنیت بهره فراوان می بریم، باید بتوانیم در حوزه دیپلماسی و دیپلماسی عمومی از ظرفیت‌های خوب آن با مشارکت نهادهای مردمی بهره بگیریم و تلاش تبلیغاتی طرف‌های مقابل را خنثی کنیم. ظرفیت‌های میدانی مقابله با تروریسم، متاع ارزشمندی برای بهره گیری در دیپلماسی است. روز ملی مبارزه با تروریسم هم یادآور نام و آوازه شهدای مظلوم ترور است و هم تذکر به اینکه ظرفیت‌های خودمان را بهتر بشناسیم و به جای قرار گرفتن در موضع تدافعی در مقابل اتهامات پوچ حمایت از تروریسم، از مؤلفه های قدرت مقابله با تروریسم خودمان به خوبی بهره بگیریم.

 انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: حقوق بشر دستیار وزیر امور خارجه کشورمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۵۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند

ایسنا/خراسان رضوی مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه نشریات دانشجویی باید روایت‌گر صادق جنبش‌های دانشجویی دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه باشند، گفت: دانشجویان در آمریکا پیشتاز شدند و نشریات دانشجویی باید با بازگویی و مکتوب کردن جنبش‌ها، این حرکت را بیان و تقویت کنند.

رشید جعفرپور امروز، ۱۶ اردیبهشت‌ماه در افتتاحیه سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی با عنوان «تیتر ۱۳» که در سالن ۲۲ بهمن دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: نشریات دانشجویی می‌توانند انعکاس‌دهنده دستاوردهای دانشگاه‌ها و روایتگر پیشرفت‌های آموزش عالی باشند. شاید بسیاری از مواردی که در دانشگاه می‌بینیم را عادی تلقی کنیم، در حالی که همین موضوعات برای مخاطب بیرونی و مردم جذاب است و اگر آن‌ها را نگوییم، به دانشگاه ظلم کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه نشریات دانشجویی محافلی هستند که می‌توانند پیشرفت‌های دانشگاه‌ها را تبیین کنند، ادامه داد: نشریات دانشجویی می‌توانند تقویت‌کننده فضای گفت‌وگو و تبادل نظر در دانشگاه باشند. ما باید در دانشگاه منطق گفت‌وگو با سلایق، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متفاوت را داشته باشیم و دانشگاه را از حالت قطبی خارج و به فضای تعامل و گفت‌وگو تبدیل کنیم.

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: نشریات دانشجویی می‌توانند بازگوکننده مسائل و چالش‌های دانشگاه باشند. در دانشگاه و آموزش عالی کشور مسائل مختلفی وجود دارد و دانشجویان بهترین کسانی هستند که می‌توانند در خصوص این موارد صحبت کنند و به صورت منطقی و اخلاقی مسائل و چالش‌های دانشگاه را به بحث و بررسی بگذارند و در یک فضای عقلانی به راهکار برسند. همچنین با توجه به اینکه ما در حوزه سواد رسانه‌ای دچار ضعف هستیم، نشریات دانشجویی می‌توانند سواد رسانه‌ای را در دانشجویان افزایش دهند.

جعفرپور  با اشاره به انتظاراتی که از نشریات دانشجویی می‌رود، بیان کرد:  نخست آنکه در نقد منصفانه عمل کنید. درست است که همگی ما به نقد نیاز داریم، اما نقد باید موجب ارتقای یک سیستم و افراد آن شود. بنابراین اگر نقد از دایره انصاف خارج شود، آثار سویی به دنبال خواهد داشت. لذا از نشریات می‌خواهیم در نقد منصفانه عمل کنند تا هم به ارتقای کشور و هم به ارتقای خودشان کمک کنند.

وی ادامه داد: تنها به بیان مسائل و چالش‌ها اکتفا نکنید و علاوه بر آن راه‌حل‌‍‌های پیشنهادی را هم بگویید. زیرا تنها تکرار مسئله فایده‌ای نخواهد داشت، بلکه راه‌حل‌های احتمالی حل مسائل حتی در مقیاس کوچک را بیان کنید. 

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه اگر تمام کارهایی که انجام می‌دهیم، دارای خروجی امیدافزا نباشد، باعث شکست جامعه و تأخیر در پیشرفت خواهد شد، گفت: بنابراین تمامی کنش‌ها و جهت‌گیری‌های ما باید به سمتی باشد که امید را زنده نگه دارد، لذا در یادداشت‌ها، تحلیل‌ها و نوشته‌هایمان این نکته را در نظر داشته باشیم.

جعفرپور با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع تشکل‌ها، بیان کرد: دانشگاه سه وظیفه دارد؛ تولید علم، تولید عالم و جهت‌دهی به علم و عالم. چنانکه در تولید علم خوب کار کردیم و چند هزار مقاله و کتاب در سال تالیف می‌شود. رتبه اول ایران در منطقه و رتبه ۱۵ در جهان نشان می‌دهد در تولید علم کارنامه‌ای قابل قبول داریم. اما اگر جهت‌دهی به علم و عالم درست نباشد، نتیجه مثبت نمی‌گیریم. نشریات دانشجویی با بضاعتی که دارند باید در جهت‌دهی به علم و عالم کمک‌کننده باشند.

وی با بیان اینکه نشریات دانشجویی باید روایت‌گر صادق جنبش‌های دانشجویی دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه باشند، افزود: غزه مظلوم واقع شده است. الحمدلله بیداری خوبی در دنیا صورت می‌گیرد. دانشجویان در آمریکا پیشتاز شدند و نشریات دانشجویی باید با بازگویی و مکتوب کردن جنبش‌ها، این حرکت را بیان و تقویت کنند. این موج نباید بخوابد و باید کمک کنیم این مقاومت اسلامی که به مقاومت جهانی تبدیل شده، به پیش رود. 

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به وظایف وزارت نسبت به نشریات دانشجویی، اظهار کرد: ما وظیفه داریم فضای لازم برای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را ایجاد کنیم. در شورای مدیران همواره پیگیر هستیم که چگونه می‌توان از نشریات دانشجویی حمایت کرد. اکنون ۳۷۰۰ نشریه دانشجویی در وزارت علوم داریم، علاوه بر آن تعداد بسیاری در وزارت بهداشت هستند و توسعه این نشریات می‌تواند به تقویت فضای گفت‌وگو و سواد رسانه در دانشگاه کمک کند. لذا تقویت نشریات دانشجویی در دستور کار معاونت دانشجویی وزارت علوم قرار دارد.

جعفرپور با اشاره به ایجاد سامانه نشریات، عنوان کرد: این سامانه کمک می‌کند تا انتخابات مدیران مسئول نشریات به راحتی صورت گیرد. گزارش‌گیری‌های مناسب از این سامانه می‌تواند در تقویت نشریات مؤثر واقع شود. افتخار می‌کنیم که ۳۷۰۰ نشریه دانشجویی داریم، اما هنوز قاعده‌مندی برای این نشریات در فضای مجازی وجود ندارد که یک نقطه ضعف محسوب می‌شود و تدوین آیین‌نامه برای آن ضرورت دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از غزه باوجود تبلیغات شدید اسلام هراسی
  • روایت امام جمعه تهران از حمله سپاه به اسرائیل
  • ۴ پیامد حمله موشکی سپاه به اسرائیل به روایت امام جمعه تهران
  • ابوترابی‌فرد: عملیات «وعده صادق» قدرت فرماندهی ایران را نشان داد